top of page

Prickmottagning

Välkommen till Premicares prickmottagning!

 

Gäller dig som:

- Är över 18 år

- Har max tre födelsemärken/pigmentfläckar som behöver undersökas


Om det är någon annan i din närhet som har uppmärksammat någon/några födelsemärken/pigmentfläckar på t ex ryggen, markera gärna dessa innan besöket, detta för att undvika att fotografera fel förändringar. 

Observera, om du har en pacemaker ska du inte bokas till prickmottagningen, då vi använder ett dermatoskop som är utrustad med en magnet, kontakta istället din hälsocentral.

 

Innan besöket:

Innan ditt besök kommer du bli ombedd att besvara ett digitalt formulär med frågor kring dina aktuella födelsemärken/pigmentfläckar. Formuläret skickas ut via sms, eller besvaras i hälsocentralens väntrum.

 

Under besöket:

På prickmottagningen kommer du träffa en av våra undersköterskor som fotograferar dina födelsemärken/pigmentfläckar. För detta används en mobiltelefon samt ett dermatoskop. Dermatoskopet ger bättre bilder än en vanlig kamera och fångar upp sådant som inte går att se med blotta ögat, detta blir således ett mycket bra underlag för läkaren som ska göra bedömningen.

 

Efter besöket:

En läkare kommer efter ditt besök göra en bedömning av dina bilder tillsammans med anamnes som du har lämnat i det digitala formuläret. Inom tre arbetsdagar får du återkoppling via brev, 1177 eller telefon.
 

Vid eventuella åtgärder eller behandling kan du komma att bokas in på ett nytt besök på hälsocentralen, eller bli kallad till ett uppföljande besök på hudmottagningen.

 

Viktig information:
 

  • Har du andra hudbesvär såsom utslag, eksem, akne, etcetera, eller fler än tre födelsemärken/pigmentfläckar som behöver bedömas ska du inte boka tid till prickmottagningen. Kontakta i stället din hälsocentral och rådgör med sjuksköterska.
     

  • Under det aktuella besöket fotograferas endast aktuella födelsemärken/pigmentfläckar, för rådgivning eller andra besvär behöver ett separat besök bokas.
     

  • Vid det aktuella besöket tas inga hudförändringar bort.

 

BOKA BESÖK via 1177

Du kan boka dig till prickmottagningen om du är listad på någon av Premicares hälsocentraler i Västernorrland. 

bottom of page